Rahvusvaheline sertifikaat aitab puitu paremini eksportida

11. detsember 2001, 09:01

Riigimetsa majandaja RMK saab lähikuudel rahvusvahelised sertifikaadid, mis aitavad Eesti riigimetsast raiutud puitu välismaal paremini müüa ning tõendavad meie riigimetsade säästlikku ja keskkonnasõbralikku majandamist, teatas RMK.

Eelmisel nädalal RMK-d kontrollinud audiitorid teatasid, et pärast auditi käigus leitud pisipuuduste kõrvaldamist vastab Eesti riigimetsade majandamine rahvusvahelisele säästva metsanduse FSC standardile ning RMK keskkonnajuhtimissüsteem vastab ISO 14001 standardile. Vastavad sertifikaadid saab RMK lähikuudel.

'Sertifikaadid näitavad, et Eesti riik hoolib oma metsast, kasutab seda säästlikult ning arvestab keskkonnaga,' ütles RMK peadirektor Andres Onemar. 'Vastutasuks saab Eesti puitu välismaal paremini müüa, aga samuti teadmise, et meie metsade rikkus säilib looduslikuna ka tulevaste põlvede jaoks.'

Sertifitseerimisaudit hõlmas RMK peakontorit, kahte metsamajanduse ja kahte puhkemajanduse regiooni ning üheksat metskonda.

Sertifitseerimise viisid läbi keskkonnajuhtimissüsteemi hindamise osas Bureau Veritas Eesti OÜ ja metsamajanduse osas mittetulundusühing NEPCon, mis tegutseb Rainforest Alliance SmartWoodi programmi alusel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing