• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti majanduskasv pole aeglustunud

  Eesti majandus sai viimase kuu jooksul mitmeid positiivseid makromajandustulemusi, mis kulmineerus kolmanda kvartali esialgse 4,9protsendilise majanduskasvuga möödunud nädalal.
  Peaaegu selle aasta esimese ja teise kvartaliga võrreldav majanduskasv näitas, et kuigi maailma majanduse olukord on selle aasta algusega võrreldes märksa täbaramaks muutunud, pole see Eesti majandusele veel põntsu andnud.
  Kolmandas kvartalis 13 kasvanud brutopalk, peaaegu muutumatuna püsinud kaupade ja teenuste hinnad ning jätkuvalt laenamist soodustavad madalad intressitasemed tunduvad suurendavat tarbimist. Ka numbrid kõnelevad enda eest.
  Kaupluste läbimüük kasvas kolmandas kvartalis ligi viiendiku ning rohkem siseturismi harrastama hakanud kohalikud elanikud tõstsid tänu soojale suvele majutusteenuste käivet enam kui veerandi võrra. Rõõmu valmistas ka kolmanda kvartali ehitusturu üllatuslikult kiire kasv, mis näitab, et inimesed ei usu eriti majanduse halvenemisse.
  Nähes oktoobrikuu ekspordilanguse pidurdumist ning üle kümnendiku kasvanud tööstustoodangu kasvunumbrit, ei tõota ka IV kvartali majanduskasv tulla kuigi halb.
  Positiivselt hinnatakse Eesti olukorda ka välisilmas, mille märgiks oli möödunud kuu lõpus reitinguagentuuri Standard & Poor?s riigi välisvaluutakohustuste hinde tõstmine, mis aitab Eesti mainet tõsta ning laenuraha odavamaks muuta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.