• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia tegi ilma mõlemal pool Atlandit

  Nokia oli teisipäevase börsipäeva üks peamisi teemasid mõlemal pool Atlandi ookeani, andes aktsiaturgudele positiivse meelestatuse. Nokia andis teada oma 4. kvartali majandustulemuste prognoosid, mis kinnitasid varasemaid ootusi. Positiivsena võib välja tuua ettevõtte arvamuse, nagu võiks 4. kvartali kasum eduka mobiiltelefonide müügi korral tulla aktsia kohta kõrgem 0,18?0,20 eurost. Nokia aktsia, mis hommikul, kartes negatiivset üllatust, langes 3 võrra, sulgus pea 5 plussis 28,79 eurol.
  USAs lähevad võrguseadmete tootjate arvamused turu tuleviku suhtes lahku. Fiiberoptiliste komponentide tootja JDS Uniphase teatas, et oodatav kvartalimüük kahaneb, kuna kogu tööstusharu käib alla ega näita paranemismärke. Firma aktsia langes esmaspäeval 5,51 võrra 9,95 dollarile, kuid tõusis teisipäeval kella 18.15ks 3,22 võrra 10,27 dollarile.
  Võrguseadmete tootja Cisco juht John Chambers kinnitas, et ettevõtte tellimused vastasid novembris prognoosidele ning turuolukorra paranemine on lähedal. Cisco Systemsi Aasia regiooni müügijuhi sõnul võib maailmamajanduse languse ning telekommunikatsioonile ja internetile tehtavate kulutuste vähenemise tõttu viimasena hoobi saanud Aasia olla esimene regioon, kus algab telekommunikatsioonisektori paranemine. Cisco aktsia tõusis eile kella 18.15ks 2,36 võrra 21,23 dollarile.
  USA ja ka muu maailma aktsiaturud ootasid USA keskpanga eile intressikärpe otsust. Turud on arvestanud intresside alandamisega 0,25 võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.