Nokia tegi ilma mõlemal pool Atlandit

Romet Kreek 12. detsember 2001, 00:00

Nokia oli teisipäevase börsipäeva üks peamisi teemasid mõlemal pool Atlandi ookeani, andes aktsiaturgudele positiivse meelestatuse. Nokia andis teada oma 4. kvartali majandustulemuste prognoosid, mis kinnitasid varasemaid ootusi. Positiivsena võib välja tuua ettevõtte arvamuse, nagu võiks 4. kvartali kasum eduka mobiiltelefonide müügi korral tulla aktsia kohta kõrgem 0,18?0,20 eurost. Nokia aktsia, mis hommikul, kartes negatiivset üllatust, langes 3 võrra, sulgus pea 5 plussis 28,79 eurol.

USAs lähevad võrguseadmete tootjate arvamused turu tuleviku suhtes lahku. Fiiberoptiliste komponentide tootja JDS Uniphase teatas, et oodatav kvartalimüük kahaneb, kuna kogu tööstusharu käib alla ega näita paranemismärke. Firma aktsia langes esmaspäeval 5,51 võrra 9,95 dollarile, kuid tõusis teisipäeval kella 18.15ks 3,22 võrra 10,27 dollarile.

Võrguseadmete tootja Cisco juht John Chambers kinnitas, et ettevõtte tellimused vastasid novembris prognoosidele ning turuolukorra paranemine on lähedal. Cisco Systemsi Aasia regiooni müügijuhi sõnul võib maailmamajanduse languse ning telekommunikatsioonile ja internetile tehtavate kulutuste vähenemise tõttu viimasena hoobi saanud Aasia olla esimene regioon, kus algab telekommunikatsioonisektori paranemine. Cisco aktsia tõusis eile kella 18.15ks 2,36 võrra 21,23 dollarile.

USA ja ka muu maailma aktsiaturud ootasid USA keskpanga eile intressikärpe otsust. Turud on arvestanud intresside alandamisega 0,25 võrra.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing