Fertilitast süüdistanud naine sai valuraha

12. detsember 2001, 08:19

Nõmme erahaiglat Fertilitas nuriravis süüdistanud naine loobus kõikidest süüdistustest, kuna jõudis haiglaga kohtuvälisele kokkuleppele ja sai kümneid tuhandeid kroone valuraha, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Fertilitas pöördus minu esindaja advokaat Maria Mägi poole kohtuvälise kokkuleppe sõlmimiseks,? ütles erahaiglaga kohut käinud patsient. ?Leppisime kokku tingimustes, mis rahuldasid mõlemaid pooli. See on kõik, mida ma öelda saan.?

Tallinna ringkonnakohtus novembri lõpus sõlmitud leping on salajane ning kolmandatele osapooltele avalikustamisele ei kuulu.

Fertilitase tegevdirektori Meelis Roosimägi sõnul loobus patsient kõikidest nõudmistest haigla vastu. Roosimägi väitis, et ei tea, miks patsient seda tegi. Ta kinnitas, et Fertilitas ei maksnud patsiendile sentigi.

Eesti Päevalehe andmetel sai naine siiski kokkuleppe järgi mitukümmend tuhat krooni, kuid seda summat ei maksnud talle Fertilitas, vaid keegi tundmatu juriidiline või füüsiline isik.

1997. aastal erahaiglas emakavälist rasedust ravinud naine süüdistas kohtus haiglat ebaõiges tegutsemises, mille tagajärjel ta jäi ilma võimalusest loomulikul teel rasestuda.

Samuti süüdistas patsient haiglat isikuandmete lubamatus levitamises ning nõudis haiglalt kohtu kaudu kahjutasu.

Politsei jätkab kahe kriminaalasja uurimist, mis on seotud sama patsiendi kannatustega Fertilitase haiglas. Tallinna prokuratuur algatas ühe kriminaalasja seoses isikuandmete levitamisega ning teise samale patsiendile raske kehavigastuse tekitamise tunnustel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing