Hansapank jäi jänni EVEA Panga nõuete väljamaksmisega

Inno Tähismaa 12. detsember 2001, 15:37

Hansapank jäi tänavu jänni pankrotis EVEA Panga nõuete väljamaksmisega võlausaldajatele, mistõttu selle kohustuse täidab Ühispank.

EVEA Panga pankrotitoimkonna liige Madis Üürike ütles, et nii nagu ka möödunud aastal, esitas pankrotitoimkond Hansapangale ettepaneku teha EVEA Panga võlausaldajatele väljamaksed enne jõule. Ettepanek läks välja oktoobris. Hansapank teatas selle peale, et pangal on palju tööd ja jõuab raha välja maksta tuleva aasta jaanuari lõpuks-veebruari alguseks. Nii tegi pankrotitoimkond vastava ettepaneku Ühispangale ja Ühispank oli sellega nõus.

Hansapank Eesti avalike suhete esindaja Ando Noormets ütles, et pank pidas pankrotitoimkonnaga läbirääkimisi ja lepiti kokku nõuete väljamaksmise ajas jaanuari lõpust veebruari alguseni. Siis aga muutis toimkond nädala pärast meelt ja otsustas ühe teise panga kasuks, rääkis Noormets.

Üürike ütles, et see pole õige jutt, sest algusest peale räägiti väljamaksetest enne jõule.

Noormetsa sõnul ei saanud pank kiiresti hakkama, kuna väljamakseteks tuleb teha ettevalmistusi, see nõuab tehnilist käsitsi tööd. Samuti on pangakontorites aasta lõpus rohkem sagimist, ütles Noormets.

Kui möödunud aastal oli EVEA võlausaldajatele välja makstav summa 239 mln krooni, siis tänavu on see 73 mln krooni. Kokku on pangal 4472 võlausaldajat. Konkreetne info väljamaksete kohta tuleb lähipäevil, lubas tänasel pressikonverentsil EVEA Panga pankrotihaldur Villu Tragon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing