• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kasumihoiatused veavad USA indekseid alla

  Dow Jones tööstuslik keskmine on langenud kella 16.45ks 0,79% võrra 9816,34 punktini, Nasdaq on langenud 1,59% võrra 1979,30 punktini ja S P 500 on langenud 1,03% võrra 1125,39 punktini.

  Täna andis kasumihoiatuse telekommunikatsiooniseadmete tootja Lucent <GR#US.LU>, kes teatas, et ettevõtte esimese kvartali kasumiprognoos jääb oluliselt alla Wall Streeti analüütikute poolt oodatud 0,09 kuni 0,24 dollari suurusele kahjumile aktsia kohta. Lucent ootab kahjumiks 0,23 kuni 0,26 dollarit aktsia kohta.
  Lucenti aktsia on kukkunud 14,49 protsendi võrra 6,61 dollarini.
  Fiiberoptiliste seadmete tootja Ciena <GR#US.CIEN> avaldas täna neljanda kvartali majandustulemused, mis olid oodatust madalamad tulenevalt investeeringute vähenemisest kommunikatsioonisektorisse. Ciena hoiatas, et esimese kvartali tulemused võivad jääda neljanda kvartali tulemustele alla 30 kuni 40 protsendi võrra.
  Ciena aktsia on langenud 11,52 protsendi võrra 15,90 dollarile.
  Internetikompanii Yahoo! <GR#US.YHOO> teatas täna, et kavatseb osta personaliotsingutega tegeleva HotJobsi <GR#US.HOTJ>, pakkudes iga HotJobsi aktsia eest 10,50 dollarit. Eile sulgus HotJobsi aktsia 6,47 dollari tasemel. Yahoo! poolt tehtava pakkumise väärtus on 436 miljonit dollarit (7,63 mld krooni).
  HotJobsi aktsiatele on pakkumise teinud ka TMP Worldwide <GR#US.TMPW>, kes pakkus juunis HotJobsile aktsiate vahetust. Eile õhtul oli TMP Worldwide pakkumise kohaselt HotJobsi aktsia hind 9,89 dollarit, seega on Yahoo! pakkumine 6 protsendi võrra parem kui TMP Worldwide pakkumine.
  Yahoo! aktsia on kukkunud 5,17% 18,15 dollarile, HotJobs aktsia on tõusnud 63,21% võrra 10,56 dollarini ja TMP Worldwide on langenud 3,44% 43,50 dollarini.
  Kolmapäeval pärast turgude sulgemist töökohtade vähendamisest teatanud Applied Materials <GR#US.AMAT> aktsia on langenud 4,99% 42,63 dollarini. AMAT teatas eile, et töökoha laotab iga kümnes töötaja ehk kokku 1700 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Investoreid hullutanud Coinbase'i väärtus kukub kolinal
Goldman Sachsi analüütikud andsid täna krüpto vahetusbörsi Coinbase aktsiale müügisoovituse, mis andis veidi enam kui aastaga 80 protsenti kaotanud aktsia kukkumisele hoogu juurde, vahendab Bloomberg.
Goldman Sachsi analüütikud andsid täna krüpto vahetusbörsi Coinbase aktsiale müügisoovituse, mis andis veidi enam kui aastaga 80 protsenti kaotanud aktsia kukkumisele hoogu juurde, vahendab Bloomberg.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Euroopas kardetakse sel talvel maagaasi siseturu lõppu
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Euroopa Liidu liikmesriikidel tuleb olla valmis ohuks, kus energiaturg sel talvel killustub ja soov üksteist välja aidata kahaneb.
Nädala lood: täiusliku tormi hoiatus ja sügisene külm dušš, maasikakorjajaid ei kusagil
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.
Jaaninädalal huvitas Äripäeva lugejaid enim, mida on öelda tuntud investoritel Madis Müüril ja Jaak Roosaarel. Mõlemad ennustavad keerulisi aegu.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.