Erand käibemaksuseaduses jäeti probleemsuse tõttu

14. detsember 2001, 15:27

Riigikogus eile vastu võetud käibemaksuseadusest jäeti välja erand, mille sätestas 13. juunil vastu võetud käibemaksuseadus.

Erandi kohaselt kuulunuks maksustamisele krundid, kui nendel kruntidel ei asu ühtki ehitist, ning võõrandamise eesmärgil ehitatud ehitiste ja nende aluse maa võõrandamine nende ehitiste esimese omaniku poolt.

'Kuna erandi sätestamine võiks praktikas tekitada kinnisvaraarendajatele probleeme, siis Riigikogus eile vastu võetud uue käibemaksuseaduse muudatusega jäeti see erand seadusest välja,' ütles rahandusministeeriumi kaudsete maksude osakonna juhataja Ain Ulmre.

Seega on kõigi kinnisasjade võõrandamine alates 1. jaanuarist maksuvaba, kuid maksukohuslasel on õigus maksuametit enne käibe toimumist sellekohaselt teavitades lisada kinnisasja võõrandamisel maksustatavale väärtusele käibemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing