Seadus jätab kinnisvara hinnatõusu tulemata

14. detsember 2001, 15:49

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli väite kohaselt jääb kinnisvara kardetud hinnatõus ära, sest Riigikogu muutis eile teist korda uut käibemaksuseadust, mille tulemusena ei pea krundi müügil või ehitise esmamüügil käibemaksu müügihinnale lisama.

'Kui muudatust poleks tulnud, oleks kruntide hind võinud tõusta 10-13 % võrra, korterite hind aga 5-7 % võrra,' sõnas Rüütel.

Uus Maa kinnisvarabüroo tegevjuhi Jaanus Lauguse väitel oleks eelkõige, ca 8%, tõusnud kinnisvara hind tarbijale, vähenenud oleks arendajate tulud. 'Ilmselt oleks tekkinud keerulised skeemid maksust pääsemiseks,' lausus ta. 'Arendustegevus kinnisvarasektoris oleks aga vähenenud.'

Lauguse hinnangul oleks kinnisvara ostmisel kadunud ka teatud selgus. Näiteks oleks ostetud mitte krunti, vaid osalust ettevõttes, kes on krundi omanik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing