• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene poliitikud pettusid Isamaaliidus

  Tallinna linnavolikogu vene fraktsioonide poliitikute kinnitusel sundis neid võimuvahetust Tallinnas toetama pettumus endise koalitsiooni poliitikas, mitte uuelt võimuliidult saadud lubadused, kirjutab Eesti Päevaleht.

  ?Ma ei julgeks öelda, et vene poliitikud oleksid justkui tuulelipud, et kustpoolt tuul puhub, sinna nad ka pööravad,? kinnitas senise linnapea Tõnis Paltsu umbusaldamise poolt hääletanud parteitu linnavolinik Leonid Tsingisser. Tema sõnul toetas ta uut võimuliitu seetõttu, et viimase poolteise aasta jooksul lähenes senine koalitsioon pidevalt paratamatule lõpule.
  ?Eelkõige tingisid koalitsiooni allakäigu kahtlustäratavad otsused ja omavaheline arveteklaarimine,? lausus Tsingisser.
  Tema hinnangul talitas koalitsioon valesti Tallinna Vee erastamisel, Tallinna Soojuse rendile andmisel, Tallinna Teede ja kinnisvarahooldusfirmade müügil.
  ?Skandaalid turvalisus- ja integratsiooniametis oli viimane piisk kannatustekarikas ja lihtsalt mõõt sai lõpuks täis,? ütles Tsingisser. ?Paljud volikogulased, kes umbusaldushääletuse eel kahtlesid, otsustasid ikkagi senisest võimuliidust distantseeruda.?
  Tsingisseri sõnul tingib vene poliitikute sagedase pooltevahetuse erakondades ja fraktsioonides tugeva distsipliini puudumine. ?Vene erakonnad on killustunud ja seetõttu püüab iga rahvaesindaja tõestada, et ta on rivaalist rohkem venelane. Seetõttu pole venelased ühes fraktsiooniski üksmeelsed.?
  Fraktsiooni Rahva Usaldus liige Sergei Ivanov sõnas, et oli selge, et koalitsioon senisel kujul jätkata ei saa. ?Sisepinged kasvasid võimuliidust välja ja see näitas, et on vaja muutusi,? ütles ta.
  Ivanov märkis, et Rahva Usaldus ei vedanud uude võimuliitu üle minnes senist koalitsiooni alt. ?Koostöö lihtsalt lõpuks ammendas ennast, ? ütles Ivanov. ?Tahame olla jätkuvalt otsuste juures ja võimul olles esindame oma valijaid kõige paremini.?
  Nii Sergei Ivanov kui ka Leonid Tsingisser kinnitasid, et Reformierakond ja Keskerakond ei meelitanud neid hääletuse eel mingite lubadustega. ?Mulle mingeid ettepanekuid keegi ei teinud ja ma poleks neid ka vastu võtnud,? sõnas Tsingisser.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.