Petised püüdsid müüa miljon krooni eest riigimetsa

17. detsember 2001, 09:30

Tartu politsei loodab paljastada petturid, kes püüdsid dokumente võltsides ja riigimetsa märgistades müüa heausksele ostjale kinnistut ühes enam kui miljon krooni maksva võõra metsaga, kirjutab Tartu Postimees.

Suvel avastas Elva metskond Keeri külas Nõo ja Tähtvere valla piiril, et rohkem kui viie hektari suurune riigimetsa tükk on ümbritsetud kollase kilelindiga ning keset metsa on rajatud kupits, mis pidanuks justkui tähistama kinnistu ühte nurka.

Petised olid ühe Tartu notari allkirja võltsides vormistanud valedokumendid, mis väitsid, et maa kuulub eraomanikule, ning pannud libakinnistule nimeks Hõbe.

'Üks inimene, kellele oli riigimetsa müüa pakutud, hakaks asja õigsuses kahtlema ja helistas Nõo valda,' rääkis Elva metsaülem Rein Rinne. 'Ilmselt olid dokumendid nii hästi vormistatud, et ilma vallast kinnitust küsimata võinuks igaüks õnge minna.'

Tartu politsei juhtivinspektor Raivo Kiuru ütles, et politsei andmeil on olematut kinnistut Hõbe püütud müüa kahel korral. Politseil on teada inimesed, kellele maatükki pakuti, kuid seni on nad keeldunud petiste vastu tunnistamast.

Kuni avalduse kirjutamiseni puudub politseil alus kedagi kahtlustada ning uurimist alustada, nentis Kiuru.

Riigimetsa majandamise keskuse metsamajanduse direktor Tiit Timberg kinnitas, et Keeril ette valmistatud pettuse skeem on seni kogu Eestis ainus omataoline. Tavaliselt varastatakse kas valmis raiutud puuvirnu või kasvavat metsa, kuid metsaga koos maad müüa pole seni üritatud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing