Rahandusministeerium: 3. kvartali bilanss annab vastakaid signaale

17. detsember 2001, 15:23

2001. a III kvartali esialgne maksebilanss annab majandusliku olukorra kohta vastakaid signaale, ühest küljest on II kvartaliga võrreldes kasvanud reinvesteeritud tulud, teisest küljest on ekspordis-impordis toimunud märgatav langus, teatab ministeerium.

Jooksevkonto defitsiit on eelmise aasta sama ajaga võrreldes märgatavalt kasvanud. Seda oli ka oodata seoses kaubaekspordi tugeva langusega, mis põhjustas kaubandusbilansi defitsiidi suurenemise. Veidi on suurenenud teenuste bilansi positiivne saldo. Kaupade ja teenuste bilansi saldo kokku, mis eelmise aasta III kvartalis oli positiivne, on muutunud negatiivseks. Tulude bilansi defitsiit on veidi vähenenud. Ülekannete bilansi saldo oluliselt muutunud ei ole. Jooksevkonto defitsiit moodustas III kvartalis oodatavast SKPst ca 6%.

Kõrgel tasemel olid ka Eesti kapitalipaigutused välisriikidesse, viidates jätkuvalt tegevusmahtude suurendamisele teistes Balti riikides. Tingituna jooksevkonto defitsiidi kasvust, ei katnud võlgnevust mittetekitav kapital III kvartalis täies ulatuses jooksevkonto puudujääki, kuid 9 kuu arvestuses on defitsiit täielikult kaetud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing