Romantika toob Läänemerele luksust

17. detsember 2001, 08:08

Lääne-Soomes Raumas lasti reedel vette Eesti kõigi aegade suurim ning luksuslikem reisilaev Romantika, mis hakkab mais Tallinna ja Helsingi vahet sõitma, kirjutab SL Õhtuleht.

Ligikaudu 2,6 miljardit krooni maksva laeva tellis Hansatee Grupp ning selle ristis Hansatee juhi Enn Pandi õetütar, kolmeaastane Nele Helen Pant.

Tavapärane ?ampanjapudel, mis vastu uue laeva vööri õnne toovateks kildudeks lüüakse, purunes Romantika ristsetel alles kolmandal katsel.

Hansatee loodab, et laevaehitusfirmas Aker Finnyards ehitatud suurim Eesti ja Soome vahet seilav superlaev avab Läänemere lõbusõidulaevanduses uue ajastu. Põhiliselt hakkab luksuslik reisialus tegema soomlastele sihitud 22 tundi kestvaid lõbusõite.

Hansatee Grupi juhi Enn Pandi sõnul on Romantika puhul pigem tegemist Tallinna uusima hotelliga, millele võiks anda isegi lausa viis tärni.

Tallink Finlandi juhi Keijo Mehtoneni hinnangul ootab Romantikat edukas algus, sest praeguse kava kohaselt teeb laev esimese sõidu mõni päev enne 25. mail Tallinnas toimuvat Eurovisioni lauluvõistlust.

15. mail seilab Romantika tutvusreisidele Stockholmi, Riiga ja Tallinna. Esimene liinireis Helsingist Tallinna on plaanitud 21. maiks.

Võrreldes Tallinki seniste laevadega mahutab Romantika umbes 1000 reisijat rohkem. Alus võib korraga peale võtta ligi 2500 reisijat ning 500 sõiduautot. Lisaks on seal veel 1000 liinimeetrit lastiruumi. Romantika ühesuunapilet hakkab maksma 200-400 krooni. Reisijateruumid sisustatakse eksklusiivses lõbureisilaevade stiilis. Romantika restoranides ja vestibüülides on kokku 3160 istekohta. Kajuteid on laevas 727 ning neis on 2178 voodikohta. Autoteki all kajuteid pole ning sestap ei müüda ka üliodavaid ööbimiskohaga pileteid. Laeva ehitatakse 300 kohaga konverentsikeskus. Romantikal on kokku kolm basseinidega saunakompleksi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing