General Electric ja Jack Welch endiselt respekteerituse tipus

18. detsember 2001, 10:22

General Electric ja Jack Welch säilitasid positsiooni Financial Times"i ja PricewaterhouseCoopers"i maailma kõige enam respekteeritud firmade pingereas.

General Electric sai neljandat aastat järjest Financial Times"i ja PricewaterhouseCoopers"i poolt koostatud maailma enim respekteeritud firmade pingereas esimese koha, kusjuures teisel kohal on Microsoft ja kolmandal IBM. Jack Welch, GE endine tegevjuht, säilitas ka sellel aastal kõige enam hinnatud firmajuhi positsiooni.

Neljandas sellist laadi uurimuses küsiti rekordiliselt arvult juhtivatel positsioonidel töötavatelt inimestelt üle terve maailma rida küsimusi firmade ja firmajuhtide kohta, keda nad kõige rohkem hindavad.

Sel korral valisid 914 firma tegevjuhid 65 riigist välja firmad ja firmajuhid, keda nad enim respekteerivad ja andsid tehtud valikule ka põhjenduse. Sellel aastal oli uuringusse lisatud küsimus väärtuse loomise ja keskkonna eest vastutamise kohta.

Rohkem kui 20% vastanutest märkisid, et kõige tähtsamaks faktoriks enim hinnatud firma valikul oli nende jaoks äristrateegia - see esineb kaks korda sagedamini kui eelmisel aastal.

Järjekordselt domineerisid nimistus Ameerika firmad, neljandal kohal olev Sony (Jaapan) oli kõrgeimalt hinnatud mitte-ameerika ettevõte ning viienda koha hõivas Coca-Cola. Soome firma Nokia on seitsmendal positsioonil - see on esimene kord viimase kahe aasta jooksul, kus Euroopas baseeruv firma jõudis TOP 10-sse.

'Eesti jaoks teeb antud uuringu huvitavaks ka asjaolu, et sellel aastal osalesid esimest korda oma arvamusega 9 Eesti tippjuhti. Samuti on hea meel tõdeda, et mitmeid meile tuntud Skandinaavia ettevõtted nagu Nokia ja Skanska on parandanud oma positsioone edetabelites,' märkis PricewaterhouseCoopers"i ärikonsultatsioonide osakonna juhataja Hanno Lindpere.

Uurimuse toimetaja Rhys David kommenteeris: 'Aktsionäridele väärtuse loomine, loodusvarade efektiivne kasutamine ja klientide rahulolu kindlustamine on tänapäeval firmajuhtide töös olulised komponendid.

FT/PricewaterhouseCoopers uurimus pakub väärtuslikku ülevaadet selle kohta missugused firmad üldise, mitte ainult teiste firmade juhtide, arvamuse kohaselt seda teevad.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing