Laanjärv tõmbaks 30 miljoni tehingule kriipsu

18. detsember 2001, 15:14

Lasnamäe linnaosa vanema tänane väljavahetamine jätab kinnisvara arendaja Tasmo Ärigruppi tõenäoliselt ilma 30 miljonist kroonist.

Linnaosa vanema Leonid Mihhailovi mahahääletamine tänasel halduskogu istungil tõmbab kriipsu tema plaanidele sõlmida Tasmo Ärikeskusega 30 miljoni kroonine tehing. Selle tulemusel peaks linnaosavalitsus kolima Viru väljaku äärest Tasmolt renditavasse hoonesse Lasnamäe südames.

Uus tõenäoline linnaosavanem, linnapea Edgar Savisaare poolt tagantõugatud Olev Laanjärv ütles, et kui vastab tõele info, mida tema on selle tehingu kohta kuulnud, siis seda ei sõlmita.

Linnaosa halduskogu esimees Pavel Starostin on ajakirjanduses Mihhailovit süüdistanud korruptsioonis ja maksumaksja raha raiskamises. Selle tulemusena peaksid linnaametnikud kolima majja, millel pole kasutuslubagi. Tasmo teeniks renditehinguga 10 aastaga 30 miljonit krooni.

Laanjärv lisas, et vara on veel rääkida linnaosa vanemana, sest halduskogu võib esitada ka endapoolse linnaosavanema kandidaadi ning ta ei pruugi hääletusel läbi minna.

Pavel Starostini andmetel oli Tasmol aega hoone korda teha ja sellele kasutusluba vormistada 15. detsembrini, ent praegu jätkuvad veel hoogsad ehtustööd. Tähtaja ületamine võimaldab linnaosa valitsusel tehingust tagasi astuda.

Täna kell neli algaval halduskogu istungil vabastab halduskogu ametist selle tehingu võtmekuju, Lasnamäe linnaosa senise vanema Leonid Mihhailovi. Ühendatud Rahvaparteisse kuuluv Leonid Mihhailov ei ole täna saanud mahti mobiiltelefonile vastata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing