Selgub projekti ?Korteriühistud korda!? laenuandja

18. detsember 2001, 14:17

Homme on finantseerimishanke tähtaeg, mille käigus selgitakse välja milline pank ja millistel tingimustel hakkab laenu andma projektis 'Korteriühistud korda' osalevatele korteriühistutele, kirjutab Raepress.

Tallinna linnavalitsus aitab koostöös Eesti Korteriühistute Liiduga (EKÜL) korteriühistutel elamu renoveerimist ette valmistada ning selleks soodustingimustel laenu taotleda.

Tallinna Elamumajandusameti ja Eesti Korteriühistute Liidu vahel on sõlmitud koostööleping, mille kohaselt Korteriühistute Liit töötab välja linna intressitoega korterühistute renoveerimise skeemi ning viib läbi finantseerimis- ja ehitushanke projektis osalevale ligi 100 korteriühistule.

'Projekt on korteriühistutele väga hea võimalus oma maja korda teha, kuna pool tööd tehakse ühistu eest ära ning ka laenu taotlemine on niimoodi lihtsam,' ütles elamumajandusameti juhataja Jaan Kurm.

Kurmi sõnul katab linn hoonete ekspertiisi ning tööde kavandamise kulud. 'See tähendab, et projektis osalevatel korteriühistutele on hoone ekspertiis ja renoveerimiskava koostamine tasuta,' ütles Kurm. Linn toetab projekti laenuintresside osalise tasumisega, kogusummas 2,5 miljonit krooni.

Projekti 'Korteri ühistud korda' mõte on koondada remonttööde vajadused ja laenusoovid, sest ühisel taotlemisel on võimalik saada soodsamaid tingimusi. Kurmi sõnul on ka paljude objektide peale ühise avaliku konkursi korraldamisega võimalik ka ehitusfirmadelt tööde pealt märkivmisväärset hinnaalandust saada.

'Projekti läbi paranevad majade tehniline seisukord, elamistingimused ja linna välisilme ning kasvab linnaelanike rehulolu oma elukeskkonnaga,' ütles Kurm.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing