USA surub ELile peale geneetiliselt töödeldud põllusaadusi

18. detsember 2001, 13:15

USA administratsioon on suurendanud survet Euroopa Liidule, et too kaotaks moratooriumi Ameerika 12 geneetiliselt töödeldud põllusaaduselt, ähvardades vastasel korral vallandada tõsise kaubandustüli, kirjutab Financial Times.

Kuna Euroopas on loomahaigused niigi kahandanud inimeste usku toiduainete turvalisusse, siis USA surve geneetiliselt töödeldud toiduainete vallas tekitab nii Euroopa valitsuse kui tarbijate kasvavat vastuseisu, ennustavad vaatlejad.

ELi teadusnõuandjad on tunnistanud USA geneetiliselt töödeldud põllusaadused küll inimesele ohutuks, kuid ELi valitsustel ja parlamendil kulub veel kaks aastat uute reeglite kehtestamiseks. See on muutnud USA valitsuse närviliseks, kes nimetab eurooplaste käitumist diskrimineerivaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing