• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiad ja EVP liikusid ülespoole

  Kolme päeva pikkune langus sai eile Tallinnas selleks korraks läbi, kui peaaegu kõik börsi liideraktsiad kangutasid end esmaspäevaste sulgemishindade tasemetelt lahti. Kõige uljamalt esines Eesti Telekomi aktsia, mis sulgus 69,25 kroonil ehk 1,8% kõrgemal kui päev varem.
  Võib öelda, et esmaspäeval Euroopa börsidele jõudnud nn jõuluralli jõudis eile ka Tallinna aktsiaturule. Mõõdukat aktiivsust aitasid turul hoida väikeinvestorid ning käibe poolest toetas aktsiaturgu päeva lõpus tehtud paar suuremat tehingut Hansapanga ja Norma aktsiatega.
  Napilt üle 10 mln krooni upitanud käivet aitas saavutada ka järk-järgult oma eluiga pikendada suutnud erastamisväärtpaber, mis katsus päevasiselt ära 71,8 sendi joone, kuid sulgus siiski vaid 69,3 sendil ehk 0,9% kõrgemal kui nädala esimesel tööpäeval.
  Erastamisväärtpaberi liikumist kõigi aegade rekordtaseme vahetus läheduses ja turu huvi väärtpaberi vastu on eelkõige seostatud riigimaade eest vajalike maksete tegemisega, samuti sellega, et varsti võiks startida kaua aega oodatud riigi metsamaade erastamine, mis aitaks hoida hüvitusväärtpaberite järgi nõudlust.
  Kui esmaspäeval oli Norma aktsia osas üle kolme päeva tunda selgeid rahunemise märke, siis eile testis väärtpaber juba veidi kõrgeimaid tasemeid ning sulgus 51,70 kroonil ehk 0,4% plussis.
  Ainsana näitas teisipäeval nõrkust üles vaid puidutöötlemisega tegelev ja Pärnus baseeruv Viisnurga aktsia, mis jäi päevaga 1,4% miinusesse ning sulgus 42 kroonil ehk lõppeva aasta ühel madalimal hinnatasemel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.