Aktsiad ja EVP liikusid ülespoole

Raivo Sormunen 19. detsember 2001, 00:00

Kolme päeva pikkune langus sai eile Tallinnas selleks korraks läbi, kui peaaegu kõik börsi liideraktsiad kangutasid end esmaspäevaste sulgemishindade tasemetelt lahti. Kõige uljamalt esines Eesti Telekomi aktsia, mis sulgus 69,25 kroonil ehk 1,8% kõrgemal kui päev varem.

Võib öelda, et esmaspäeval Euroopa börsidele jõudnud nn jõuluralli jõudis eile ka Tallinna aktsiaturule. Mõõdukat aktiivsust aitasid turul hoida väikeinvestorid ning käibe poolest toetas aktsiaturgu päeva lõpus tehtud paar suuremat tehingut Hansapanga ja Norma aktsiatega.

Napilt üle 10 mln krooni upitanud käivet aitas saavutada ka järk-järgult oma eluiga pikendada suutnud erastamisväärtpaber, mis katsus päevasiselt ära 71,8 sendi joone, kuid sulgus siiski vaid 69,3 sendil ehk 0,9% kõrgemal kui nädala esimesel tööpäeval.

Erastamisväärtpaberi liikumist kõigi aegade rekordtaseme vahetus läheduses ja turu huvi väärtpaberi vastu on eelkõige seostatud riigimaade eest vajalike maksete tegemisega, samuti sellega, et varsti võiks startida kaua aega oodatud riigi metsamaade erastamine, mis aitaks hoida hüvitusväärtpaberite järgi nõudlust.

Kui esmaspäeval oli Norma aktsia osas üle kolme päeva tunda selgeid rahunemise märke, siis eile testis väärtpaber juba veidi kõrgeimaid tasemeid ning sulgus 51,70 kroonil ehk 0,4% plussis.

Ainsana näitas teisipäeval nõrkust üles vaid puidutöötlemisega tegelev ja Pärnus baseeruv Viisnurga aktsia, mis jäi päevaga 1,4% miinusesse ning sulgus 42 kroonil ehk lõppeva aasta ühel madalimal hinnatasemel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing