Riigiasutustes hakkavad tööle palgakomisjonid

Merike Ojasson 19. detsember 2001, 00:00

Palgakomisjoni töö eesmärk on eelnõu järgi asutuse eesmärke, ülesandeid ja eripära arvestavate palgatingimuste tagamine. Palgakomisjoni esimehe ja liikmed kinnitab asutuse juht.

Eelnõus seisab ka klausel, et kui asutuses on ametiühing või valitud töötajate esindaja, kuulub ka tema palgakomisjoni. Juhul, kui komisjoni liikmed on palgatingimuste osas eri arvamusel, võetakse otsus vastu 2/3 häälteenamusega.

Riigiasutuste töötajate palk võib koosneda kuuest osast.

Lisaks põhipalgale võib maksta lisatasu, tulemuspreemiat, avaliku teenistuse seaduses ja palgaseaduses sätestatud lisatasusid ning seadusega ettenähtud lisatasu töötamise eest riigipühadel, õhtul ja öösel.

Lisatasu määr võib olla kuni 50 protsenti põhipalgast, tulemuspreemia määratakse asutuse palgajuhendis.

Uutele palgatingimustele üleminekul ei kehtestata seadusega enam seniseid riigitöötajatele mõeldud lisatasusid, mis olid seotud staa?i, akadeemilise kraadi omamise, keelteoskuse ning riigisaladuse ja salastatud teabekandjate töötlemisega.

?Akadeemilist kraadi ja keelteoskuse nõuet on asutusel võimalik arvestada põhipalkade määramisel, mistõttu kaob vajadus neid eraldi tasustada,? seisab avalikku võimu teostavate riigiasutuste palgakorralduse seaduse eelnõus.

Riigikogu heakskiiduga peaks seadus hakkama kehtima alates 1. juunist 2002.

Palgaastmestiku asemel püütakse juurutada asutuse palgaastmestikku, et oleks võimalik maksta individualiseeritud palka, mis arvestab konkreetset tööd ja töötegijat. Asutuste palgafonde uus seadus ei suurenda, eelarvemenetlus jätkub seni kehtinud korra järgi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing