ID-kaardi pinged maas

19. detsember 2001, 08:05

Kolmikliidus lahenes eile kaua kirgi kütnud tüli ID-kaardi pärast, kui Reformierakond hääletas koos Isamaaliidu ja Mõõdukatega riigikogus maha seaduse, mis oleks muutnud elektroonilise isikutunnistuse inimestele vabatahtlikuks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Koalitsioonipoliitikutest jäid eelnõu põhimõtetele kindlaks vaid selle autorid reformierakondlased Ignar Fjuk ja Neinar Seli.

Tallinnas lahvatanud võimutüli taustal andis Reformierakonna juhatus eelmise nädala lõpus järele oma partnerite survele ja nõustus koalitsiooni püsimise huvides kohustusliku ID-kaardiga. Isamaaliitlasest rahanduskomisjoni esimees Kalle Jürgenson tunnistas, et see otsus aitas koalitsiooni tervist parandada.

?See oli vist jõulurahu hind. Minu jaoks on arusaamatu kahte asja seostada,? ütles Seli. ?Kui 331 miljonit krooni peaks vastu maad minema, ei saa vähemalt öelda, et me ei tahtnud seda ära hoida.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing