Securitase inkassaator riisus ligi miljon krooni

20. detsember 2001, 08:27

Pärnu politsei võttis rohkem kui 800 000 krooni riisumises kahtlustatavana vahi alla Securitas Eesti ASi Pärnu kontori töötaja, mees on oma esialgsetes ütlustes süüd tunnistanud, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuritegu tuli ilmsiks üleeile, kui Tallinnas Securitase sularahakeskuses hakati töötlema Pärnust saabunud kupüüre.

Pärnu politsei pressiesindaja Kaja Kukk ütles, et 500krooniseid oli 1163 paki asemel vaid 259, puudus 702 000 krooni. Sajakrooniseid oleks pidanud olema 1857 pakki, oli aga 534, puudujääk 132 300 krooni. Kokku on kadunud 834 300 krooni.

Pärast raha kadumise avastamist teatas Securitas Eesti ASi Pärnu kontori juhataja Tofik Rza-Kulijev sellest politseile. Firma töötajad toimetasid võimaliku kahtlusaluse prefektuuri, kus ta 48 tunniks kinni peeti.

Pärnu politsei kriminaalosakonna majanduskuritegude talituse politseiinspektor Merje Kink ütles, et kuriteos kahtlustatavana kinni peetu on Securitase Pärnu inkassaator-turvamees, 43aastane Heiki.

?Oma esialgsetes ütlustes ta tunnistab, et pani poolteise aasta jooksul oma ametiseisundit kuritarvitades toime ligi 800 000 krooni riisumise,? rääkis Kink.

Firma Pärnu kontori juhataja Rza-Kulijev juhtunut eriti kommenteerida ei soovinud, kuid ütles siiski, et poolteise aasta jooksul toimunud riisumine ei ole tõenäoline. Tema sõnade kohaselt tehti inventuuri regulaarselt.

Rza-Kulijev ütles, et Heiki kohustus oli sularaha hoiuruumis raha pakkida, seda tegi ta üksinda, sest rohkematel polnud õigust sinna siseneda. Raha veeti konvoi saatel. Tema sõnade järgi oli sularaha hoiuruumis turvakaamera, kuid see näitab vaid ruumi üldist pilti, mitte näiteks seda, kui palju rahapakke Heiki mingil päeval kotti pakkis.

Uuest aastast lõpetab Securitas Eesti AS sularahaveo, seda teenust hakkab osutama vaid ESS Grupi ettevõte AS Sularahakeskus. Rza-Kulijev ütles, et ESS on pankadega kokku leppinud ja nad turult tõrjunud.

Politsei hinnangul jäigi suure summa riisunud Heiki just sellepärast praegu vahele, et tal tuli hakata tööl otsi kokku tõmbama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing