Andres Kärssin • 20. detsember 2001 kell 9:40

Kesko sai EBRD suurlaenu, koos luuakse kaks kinnisvarafirmat

Soome kaubanduskontsern Kesko ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) otsustasid alustada koostööd Eestis ja Lätis kahes kinnisvarafirmas, lisaks saab Kesko EBRD abil ligi 800 miljonit krooni laenu kinnisvaraprojektide finantseerimiseks.

Kesko teatel ulatub ühisettevõtete aktsiakapital 532 miljoni kroonini. EBRD omandses on 20% kinnisvarafirmade aktsiatest, Keskole jääb 49,5% ning ülejäänud 30,5% läheb tulevikus mõnele väljastpoolt tulevale investorile.

Eestis ja Lätis opereerivad Kesko tütarettevõtted sõlmivad tulevikus rendilepingud nende kahe kinnisvarafirmaga ning tegutsevad nende pinnal.

EBRD korraldab 782,5 miljoni krooni laenu saamist kümneks aastaks, poole laenust annab EBRD ja teine pool tuleb rahvusvaheliselt pankade sündikaadilt.

Hetkel kuum