Põlvkondade kaupa suurmehi

Lauri Jürisoo 21. detsember 2001, 00:00

?Skoor? on asjalik, tempokas ja igati kompetentne põnevik kolme põlvkonna meistervarastest (De Niro, Norton, Brando).

Müügiargument on kaugele näha: kolme põlvkonna parimad näitlejad ehk denirod esimest korda suurel ekraanil koos. De Niro on tänu mitmesugustele väljaannetele ja kriitikute ühendustele selle ihaldatud, kuigi subjektiivse tiitli juba rohkem kui kord pälvinud. Brando väärtuses ei söandata samuti kahelda. Ja Norton on end lühikese, kuid põneva karjääri jooksul näidanud vaid heast ja väga heast küljest.

Kuidas tegijad siis oma potentsiaali kasutavad? Täpselt nii, nagu ennustada võis: näitlejatööd on väga korralikud. Film ise on ka OK, eriliste üllatusteta, sellele siiski pettumus, kes midagi enneolematut näha lootis. Plussiks on kahtlemata seegi, et stsenaarium mõjub värskena ega sisalda imalaid ja tüütuid kli?eesid. Kordagi ei pea kuulama proffide targutusi elust ja inimestest või kuidas seda ohtlikku tööd tegema peaks.

Halvasti mõjub ainult Brando kaasamine, kes ei paku tulemusele midagi erilist juurde. Tema nõrgenev tervis annab juba mõnda aega märku sellest, mis ka leebeimate kriitikute meelest juhtuma peaks: pensionileminekust. Tema viimane rollisooritus, mille tõttu tasunuks võtteplatsile saabuda, leidis aset 1989. aastal (?A Dry White Season?).

Frank Oz on lavastajana spetsialiseerunud põhiliselt komöödiatele, millest tuntuimad on ehk ?What About Bob?? (1991), ?In & Out? (1997) ja ?Bowfinger? (1999).

Ta on aga kuulsaim oma hääle poolest, mis laenatud üle ilma populaarse lastesaate ?The Muppets? tegelastele ja ?Star Warsi? Yodale. Tore, et ka tema lavastused üha põnevamaks muutuvad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing