Briti ajalehed ja UPM Kymmene tülis paberihinna pärast

21. detsember 2001, 12:51

Briti suurimad ajalehekirjastajad heidavad Euroopa suuruselt teisele paberitootjale, Soome UPM Kymmenele ette liiga kõrget paberihinda ja kärbivad tugevalt paberiostu, teatab Financial Times.

News International, Daily Mail General Trust ja Trinity Mirror leiavad, et paberihinnad on kunstlikult üles kruvitud, ajal kui ajaleheturg on languses, ning on lubanud paberiostu kuni 2,5 miljardi rkooni võrra kärpida. UPM Kymmene teatel tuleb sellisel juhul sulgeda talle kuuluv Walesis asuv paberitehas Shotton Paper Mill.

Euroopa Komisjon on juba viis kuud uurinud Saksa Haindli ülevõtmist UPM Kymmene poolt, mis kahandas suurte paberikontsernide arvu kuuelt viiele. Komisjon tahab selgusele jõuda, kas järelejäänutel on olnud võimalik paberi hinna ja kogusega mängida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing