Haigekassa tahab lõpetada korralageduse sünnitusabis

21. detsember 2001, 09:05

Haigekassa lõpetab uuel aastal korralageduse Tallinna sünnitusabis, mida tänavu ilmestasid mitmekuused järjekorrad naistearsti juurde ning ajutiselt aborditegemise katkestamine, kirjutab Eesti Päevaleht.

Haigekassa juhatuse liige Toomas Palu väitel peab haigekassa sünnitusabi rahastamise planeerimisel esimest korda nõu demograafidega. Samuti arvestab haigekassa raha eraldamisel sünnituste arvu mõlemas Tallinna suuremas sünnitusmajas ? Pelgulinna haiglas ja keskhaiglas. Seetõttu saab Pelgulinna sünnitusmaja varasemast rohkem raha, keskhaigla aga vähem.

?Tahame olla kindlad, et sünnitusabiga ja rasedusega seotud toimingud on piisavalt finantseeritud,? ütles Palu, tunnistades, et tänavu tehti sünnitusabi planeerimisel vigu.

?Naisi peab kaitsma,? lisas Palu.? Registratuuris ei saa ju öelda, et kui te end rasedusega arvele võtma ei tulnud, siis minge parem minema.?

Tallinna keskhaigla naistearst Ferenc Szirko nimetas sünnitusabile eelisseisundi andmist hilinenuks, sest tänavu pidid nii keskhaigla naistekliinik kui ka Pelgulinna sünnitusmaja eelarve ületamise tõttu töömahtu piirama. Szirko hinnangul võlgneb haigekassa arstidele ületunnitöö eest mitu miljonit krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing