Reformierakond: Laari lahkumise taga on ainult emotsioonid

21. detsember 2001, 16:11

Reformierakonna juhatuse seisukohad kujunenud poliitilise olukorra kohta:

Meil on siiralt kahju, et emotsioonid ja pinged on viinud peaministri otsuseni ametist lahkuda. See samm ei lähtu mitte ratsionaalsusest või koalitsioonileppest, vaid ainult emotsioonidest, teatas reformierakond pressiteates.

Isamaaliidu ja Mõõdukate kavandatav lahkumine valitsusest on arusaamatu. Ainuke motiiv saab olla soov vastutusest vabaneda. Eriti küüniline on ust kinni lüüa
pärast 2002.aasta eelarve vastuvõtmist, jättes kavandatu teiste teha. Arvame, et kui meie senised partnerid Isamaaliit ja Mõõdukad kavatsevad valitsemisest distantseeruda, peavad nad silmas huve tulevastel valimistel ning hindavad valitsemise vastutust taagaks, mis segab valimisteks valmistumist. Ootame 8.jaanuariks selgitusi ja asjalikke põhjendusi, miks Kolmikliit jätkata ei võiks.

Reformierakond on valmis vastutama selle eest, mis kolme aasta jooksul tehtud on.
Arvame, et tuleb lõpetada põhjuste otsimine, mis viisid tänase olukorra kujunemiseni. Eesti peab minema edasi. Selle nimel oleme valmis pidama läbirääkimisi kõigi poliitiliste jõududega, kes soovivad Eesti arengut ning on valmis tulevikku kujundavaid otsuseid tegema ja ka nende eest vastutama.

Meie kindel arvamus on, et kolmikliit peaks jätkama kuni 2003. aasta Riigikogu valimisteni. See oleks kujunenud olukorras kindlasti meie esimene eelistus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing