Tartu Ülikooli lastekliinik saab tänu annetusele ergospiromeetri

21. detsember 2001, 09:19

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond annab täna lastekliinikule üle ligi 600 000 krooni maksva ergospiromeetri, mis osteti tänu väliseestlastest perekonna Pajuste annetusele, teatab TÜ Kliinikumi Lastefond.

Julia ja Alfons Pajuste olid Kanada väliseestlased, kes soovisid oma päranduse jagada Eestis heategevuslikuks otstarbeks.

Eestis ainukesena spetsiaalselt lastele mõeldud kaasaegse ergospiromeetri abil uuritakse laste hingamisteede, kopsude ja südame-veresoonkonna haigusi nii tava- kui koormuse tingimustes.

'Uue ergospiromeetriga saab esmakordselt diagnoosida ka imikute, väikelaste ja eelkooliealiste kopsu- ja südamehaiguste haigusi ning aparaat on asendamatu puuetega laste ravimisel,' ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi lastearst Maire Vasar.

Ergospiromeeter võimaldab üheaegselt mõõta ja analüüsida südame ja kopsude tegevust ning veregaase, seni ei olnud selline keeruline uurimisprotsess võimalik ja uuringud teostati kolme eraldiseisva etapina.

Eelmise aasta 14. novembril eraalgatuse teel asutatud Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi eesmärk on parandada laste ravitingimusi. Aasta jooksul kogus lastefond üle 1,5 miljoni krooni annetusi ning lastekliinikusse osteti elustamislaud, fiiberbronhoskoop, kuvöös ja ergospiromeeter.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing