Tiit Vähi: 2002. aastal Silmetis rõhk arenguprojektidel

21. detsember 2001, 10:43

Sillamäe keemiatööstusettevõtte Silmet põhiomaniku Tiit Vähi kinnitusel kavatseb juhtkond järgmisel aastal panna rõhu mitte käibe ja kasumi kasvatamisele, vaid ökoloogia- ja arenguprojektidele.

'Me oleme 3-4 aastat järjest käivet ja kasumit kasvatanud 40-50%, järgmisel aastal sellist hüpet ei tule,' rääkis Vähi. Selle aseme piirdutakse käibe 5-10% kasvuga ning investeeritakse tehnoloogiasse, et Silmet toodaks odavamalt ning kvaliteetsemalt ning saaks 2003. aastal uue hüppe teha. Töötajate arvus 2002. a muutusi ei kavandata.

'Lisaks ei jäta meid helesinine unistus, et Silmet muutub Läänemere ääres valgeks keskkonnapuhtaks ettevõtteks,' rääkis Vähi. Selles suunas kavatsebki tehas järgmisel aastal liikuda. 'Aastalõpu meeleolud Silmetis on positiivsed,' lisas ta.

Tiit Vähi väitel võib maailma turgudel, millega Silmet tihedalt seotud, märgata teatud elavnemist, mis annab märku järgmise aasta 1. kvartalis, kuid hiljemalt 2. poolaastal.

Silmeti aastakäibeks kujuneb umbes 700 miljonit krooni, kasumiks umbes 60 miljonit krooni. Tehas toodab nioobiumi, tantaali ning haruldasi muldmetalle, tema põhiline tööandja on maailma elektroonikatööstus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing