bin Ladeni videolõigu kohta uus info

21. detsember 2001, 10:43

MTV teatel on telekanalid ABC ja CNN teatanud, et Osama bin Ladenist tehtud amatöörvideo sisaldab vihjeid mitmetele New Yorgi terrorirünnakutes osalenud lennukikaaperdajate kohta.

Osama bin Ladenist tehtud amatöörvideot uurinud sõltumatud eksperdid on leidnud videost mitmeid uusi paljastusi 11. septembri terrorirünnakute kohta. Telekanalite teatel on võimalik videost leida kinnitust veel rohkemate inimeste seotuse kohta terrorirünnakutega. Osalisi oli rohkem, kui Ühendriikide valitsuse poolt tehtud tõlke järgi esialgu teatati.

Valitsuse poolt tehtud ametliku tõlke järgi mainiti videos rünnakute juhtijana vaid Mohamed Attani. CNN ütles, et nende palgatud tõlk leidis viiteid üheksa kaaperdaja kohta. Mõlemad telejaamad teatasid, et bin Laden mainis nimeliselt al Hazmi poegasid.

Pentagoni kaitseminister ei ole tõlkeerinevusi kommenteerinud, kuid ta on vihjanud esialgse videolindi kehvale häälekvaliteedile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing