Sulev Oll • 9. jaanuar 2002 kell 10:47

Ametühingute arvates peaks rahvuslikku kokkulepet eest vedama peaminister

Täna Toompeal peaminister Mart Laariga rahvusliku kokkuleppe küsimusi arutanud Ametiühingute Keskliidu juht Kadi Pärnits ütles, et ametiühingute seisukohast lähtudes peaks rahvusliku kokkuleppe eestvedaja ja visionäär olema peaministri institutsioon.

'Kuigi täna on kokkuleppe algatajaks suurettevõtted, peaks just peaministril olema kokkuleppe eri valdkondadeks olema parim ülevaade,' ütles Pärnits. 'Samal ajal on kõige suurem kokkulepete sõlmimise kogemus ametiühingutel.'

Ametiühingute keskliit pole leppe osas ametlikku seisukohta võtnud, samas ütles Pärnits, et kindlasti peaks leppes olema käsitletud palgad, seda eelkõige ostujõu seisukohalt, samuti tööhõive ja sellega seotud ümberõpe ning maksud.

Hetkel kuum