Ülo Toomsalu • 10. jaanuar 2002 kell 6:11

ETV tõmbas erakanalilt vormel 1 teleõiguse

Eesti Televisioon lõi Kanal 2-lt üle ühe vaadatuima spordivõistluse, vormel 1 tänavuse hooaja etappide näitamise, makstes teleõiguste eest hinnanguliselt 3-4 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kolmeaastane leping on alla kirjutatud,? ütles ETV sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer. ?Rääkisime sellest juba Sydneys kadunud Toomas Ubaga, et peaks vormeli ülekanded ETVsse tagasi tooma. Seetõttu olen rõõmus, et mu aastane töö ei jooksnud liiva.?

Ringhäälingunõukogu (RHN) liige Andres Jõesaar pidas sellise lepingu sõlmimist vastutustundetuks ajal, mil ETV-l napib raha kultuuri- ja lastesaadete tegemiseks.

?Minu meelest on see teenus, mida avalik-õiguslik televisioon sel ega tuleval aastal tegema ei peaks,? ütles Jõesaar. ?Mind huvitab väga, kust ETV selleks raha võtab.?

Jõesaare sõnul ei ole RHN küsimust ametlikult veel arutanud, kuid kui leping on sõlmitud, siis kavatseb ta selle järgmisel koosolekul kindlasti tõstatada.

?Ma ei saa aru, miks vormel on vähem avalik-õiguslik kui näiteks jalgpalli MM või olümpiamängud,? märkis ETV sporditoimetuse juht Kaljuveer. ?ETV on valmis seda näitama, ka meie finantsistid on asja uurinud ning meil on need vahendid, et selle programmi eest maksta. Kokkuleppe hind on tunduvalt odavam sellest, mis ta oli eelmisel aastal Kanal 2-s.?

Kanal 2 peadirektori Urmas Oru sõnul võib ilmselt rääkida mitmest miljonist kroonist, mida ETV ülekandeõiguse eest maksab.

?Räägitakse ETV kroonilisest rahahädast ja võimetusest teha omasaateid, kuid järelikult on ETV pakkumine niivõrd palju suurem erakanalite pakkumisest,? ütles Kanal 2 juht Oru. ?Ma nimetaksin seda raha raiskamiseks.?

Hetkel kuum