Veini nautimine on väga isiklik tegevus, kuid kui olete juba sellest pisikust nakatunud, satute kindlasti veinisõpruskonda, kellega jagada oma emotsioone ja täiendada teadmisi.
Et aidata veinimaailmas veidigi orienteeruda, alustame alates sellest numbrist Puhkepäeva veinikooli, kus tutvume põhiliste viinamarjasortidega, veinivalmistamisega, mullastiku ja kliima mõjuga veini maitsele ning eri tüüpi veinidega. Samuti on vaatluse all veinipudeli etikett ? millist informatsiooni võib sealt välja lugeda. Vein ja toit, vein ja tervis, veini serveerimine, säilitamine ? need on kindlasti olulised käsitletavad teemad.
Alustuseks tutvumegi valgete, roosade ja punaste veinidega, mida nende iseloomu järgi liigitatakse järgnevalt.
Autor: Rein Kasela
Seotud lood
Nädalavahetusel toimunud desünkroniseerimine oli alles esimene samm Eesti energeetika vajaduste lahendamiseks. Veel on astuda palju samme, et elekter oleks Eestis tarbijale mõistliku hinnaga ning varustuskindlus oleks tagatud.