Ülo Toomsalu • 23. jaanuar 2002 kell 6:31

Sven Mikser hiilgas koolis inglise keelega

Kaitseministriks pürgiv keskerakondlane Sven Mikser oli koolis salliv ja sõbralik poiss, kes ilusa inglise keelega võttis õpetajal pisara silma, kirjutab SL Õhtuleht.

?Ma kunagi ütlesin talle naljaga pooleks, et ühe Savisaare juurest lähed teise juurde. Ma pole küll uurinud, aga minu teada meil Edgar Savisaarega sugulussidemeid küll pole,? naerab Sven Mikseri kunagine klassijuhataja Mare Savisaar.

Klassijuhatajale on just 1992. aasta lend üks eredamaid mälestuskilde. ?See klass oli eriline, sellist pole siiamaani enam olnud. 15-16 last olid nelja-viielised, kaks lõpetas kulla, kaks hõbedaga. Kolmel neljandikul on kõrgharidus ja jalad kõvasti maha saadud,? kiidab Savisaar. Mikser lõpetas tollase Paide 1. keskkooli, praeguse Paide gümnaasiumi kuldmedaliga.

Mikser olnud ärksa vaimu ja laia silmaringiga poiss. ?Ta oli väga andekas reaalainetes, samas võttis ta hästi külge keeled. Inglise keele õpetajal oli ta üks esimesi heledaid tähti, kes emotsionaalsel pedagoogil teinekord pisara silma võttis!? räägib Savisaar. ?Sven oli fantastilise mälu ja analüüsivõimega. Selliseid lapsi pole palju!

Ma pole päris kindel, kui palju ta üldse kodus õppis, aga ta kuulas tunnis hoolega ja kõik see oli tal peas. Arvan, et kodus luges ta seda, mis teda huvitas,? mõtiskleb õpetaja. Juba neljanda klassi rahuteemalises tunnis hiilgas praegune kaitseministrikandidaat teadmistega MX-rakettidest ja Boeingutest.

Mikser noppis nagu muuseas vabariiklikel aineolümpiaadidel auhinnakohti. Kord saadetud Sven vabariiklikule inglise keele olümpiaadile, mis oli tegelikult mõeldud inglise keele eriõppega koolidele. Sellegipoolest tuli Mikser teisele kohale.

Hetkel kuum