25. jaanuar 2002 kell 8:01

Börsiülevaade: turgudelt oodatakse peale majandustulemuste tulva rahunemist

Euroopa turud tõotavad täna alustada suhteliselt stabiilselt. Veidi on investoreid rõõmustanud USA Keskpanga juhi Greenspani positiivne sõnavõtt ja Ericssoni majandustulemused, teisalt tuli teiselt poolt suurt lompi paar ettevõtte majandusuudist mis näitasid, et olukord tehnoloogiasektoris pole veel stabiliseerunud.

Veidi rahunemist oodataks ka Tallinna börsilt, kus eile näitasid liideraktsiaid mõõdukat kosumist.

Investoritel eile kindel lemmik Tallinna börsil puudus. Hansapanga <GR#EE.HP>

ja Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsiate kõrval kaubeldi tavapärasest märksa aktiivsemalt oma majandustulemused avaldanud Norma <GR#EE.NORMA> aktsiatega. Väärtpaber lõpetas päeva 2,4%se tõusuga, tasemel 60,20 krooni.

Kui Hansapanga aktsiatega on viimastel päevadel kaubeldud pidevalt üle 50 tehingu päevas, siis eile õnnestus sarnase aktiivsuse saavutada ka Norma ja Telekomi aktsia. Üle 50 tehingu ei kaubeldud kolme liideraktsiaga isegi möödunud aasta 12. septembril, kui Tallinna börs aktiivselt USA terrorirünnakule reageeris.

Igatahes Norma kvartali majandustulemus oli korralik. Seda eelkõige läänesuunalise ekspordi väga kiire kasvule, mis aitas kahandada ettevõtte kliendiriski Avtovazi suhtes.

Eile Nokia majandustulemuste toel üles läinud Euroopa tehnoloogiasektor aitas eile ka Eesti Telekomi aktsiat, mis sulgus 77,50 kroonil ehk 5,4% plussis. Tõus oli tugevam kui Londoni börsil noteeritud Telekomi GDRi järgi arvata võis. Hoiutäht sulgus aktsiatesse ja kroonidesse ümberpanduna 76 kroonil.

Hansapanga kontole jäi eilne päev kui seitsmes järjestikune tõusupäev. Väärtpaber sulgus 34 mln käibe juures 184,75 kroonil ehk 1% jagu plussis.

Hetkel kuum