Ülar Lauk • 25. jaanuar 2002 kell 10:47

Kommersant: Vene raudteeministeerium saadetakse laiali

Venemaa ühendusteede ministeerium MPS lõpetab varsti eksisteerimise, teatab viidetega allikatele valitsuses, ajaleht Kommersant.

Praegu minister Gennadi Fadejevi juhitud ametkond muudetakse suveks raudteetranspordi departemanguks transpordiministeeriumi koosseisus.

Faktiliselt asendab MPSi aga uus riiklik AS Venemaa Raudteed (AO Rossiiskie ?eleznõje dorogi), mis Kommersandi andmetel luuakse 2002.a. teisel poolel. Riiklikku aktsiaseltsi ei luua siiski enne, kui on lahendatud kõik küsimused, mis on seotud raudteeministeeriumi varadega, mida hinnatakse 1 triljonile rublale. Vaieldavaid momente lahendatakse FSB abiga.

Transpordiministriks saab pärast raudteede viimist ministeeriumi alla oletuste järgi president Putini soosik, praeguse ministri asetäitja Vladimir Jakunin. Raudteetranspordi departemangu etteotsa peaks saama endine Oktoobri raudtee ülem, praegune raudteeministri asetäitja Aleksandr Kuznetsov.

AS Venemaa Raudteed juhtimine plaanitakse anda Kommersandi allikatel Aleksandr Volo?inile.

<#Kommersant=http://www.kommersant.ru/lenta.html?id=32248>

Hetkel kuum