Peeter Stamberg • 28. jaanuar 2002 kell 8:08

USA aktsiaturgudel Dow tõusis, Nasdaq langes

Reedel USA aktsiaturgudel Dow indeksis tõusis juhituna asbesti probleemidega võitlevate ettevõtete aktsiate tõusust. Tõusu põhjustas lootus, et USA valitsus kärbib võimalikke kahjusid, mis võivad tekivad asbestiga seotud kohtuasjadest.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI> tõusis 0,45% 9840,08 punktini, Nasdaq <GR#US.^IXIC> langes 0,25% 1937,70 punktini ja laiem S P 500 <GR#US.^SPC> tõusis 0,10% 1133,28 punktini.

?Levivad kuulujutud, et president (Bush) hakkab arutama asbesti üle ja räägib vastutuse piirangutest, see on mida me vajame või meil ei ole enam ühtset Ameerikat,? ütles Circle T Partners rahaturgude juht Seth Tobias. ?Peaaegu 40 protsenti Dow keskmisest on seotud asbestiga.?

Tootmisgigantide Halliburtoni <GR#US.HAL>, Dow Chemicali <GR#US.DOW> ja Minnesota Mining Manufacturingi <GR#US.MMM> aktsiad tõusid reedel Wall Streetil vastavalt 6,78%, 3,21% ja 1,62%.

Tehnoloogiasektori aktsiad olid reedel languses tulenevalt Rootsi telekommunikatsiooniseadmete tootja Ericssoni <GR#US.ERICY> ja fiiberoptiliste seadmete tootja JDS Uniphase <GR#US.JDSU> kehvadest väljavaadetest tuleviku kohta. JDS Uniphase`i aktsia hind langes 9,25%, 7,16 dollarini.

Reedel lõpetas langusega ka arvutitootja Compaq <GR#US.CPQ> aktsia kuigi ettevõte teatas, et 2002. aasta majandusaasta kasum peaks ületama Wall Streeti poolt oodatud tulemusi ligi 28 protsendi võrra. Compaqi aktsia hind langes 0,83%, 11.95 dollarini.

Hetkel kuum