29. jaanuar 2002 kell 7:57

Börsiülevaade: Euroopa börsidelt oodatakse ettevaatliku tõusu

Euroopa tehnoloogiasektorilt oodatakse täna ehk mõnevõrra kõvemat starti. Tõusu aitab toetada pooljuhtide tootja Texas Instrumenti loodetust väiksem kahjum. Samas hoiab tempot all täna algav USA Keskpanga istung, kus vaadatakse üle intressmäärade saatus.

Möödunud nädalate kauplemisaktiivsust polnud eile enam Tallinna börsil jälgegi. Börsipäeva käive jäi esimest korda viimase kümne päeva jooksul alla 12 mln krooni, küündides napilt üle 10 mln krooni joone. See aga ei takistanud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia kerkimist uutesse kõrgustesse.

Püstiloodis ülestuiskava Hansapanga aktsia jaoks oli eile juba kaheksas järjestikune tõusupäev viimase üheksa päeva jooksul. Kuigi käive väärtpaberit ei toetanud jõudis aktsia omadega juba 187,25 kroonini, mis on uus kõrgeim tase pärast 1997. aasta oktoobrit.

Tõusu päevaga 1,5% ning alates aasta algusest 15,8%.

Möödunud nädalal avaldatud kvartalitulemused on aidanud tõsta Norma <GR#EE.NORMA> aktsiate käivet. Nii ka eile, mil väärtpaber liikus 32 tehingu käigus enamus päevast pealpool 60 krooni piiri. Väärtpaberi kontole jäi protsendine tõus ja 60,30 kroonine sulgemishind.

Järgmisel neljapäeval oma kvartalitulemused avaldava Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsia oli enam vähem välja surnud. Väärtpaber kõikus 77,50 ja 78 krooni vahel ja sulgus sarnaselt möödunud reedega 77,75 kroonil.

Hetkel kuum