Tõnis Arnover • 29. jaanuar 2002 kell 10:10

Soome tuli eelmisel aastal kakssada välisfirmat

Vaatamata eelmise aasta maailmamajanduse loidumisele tuli Soome paarsada välisfirmat, mis ei jää 2000. a 241 firmale oluliselt alla, ütles firma Invest In Finland Bureau (IFB) tegevdirektor Sirkka Aura Kauppalehtile.

Tulijates umbes 70% ostis Soomes firma ja ülejäänud 30% asutasid ise uue firma. Enim tuli Soome firmasid Rootsist, USAst, Saksamaalt ja Suurbritanniast.

Suurematest projektidest mainib Aura Ahlström Machinery minekut Austria firma Andritz kätte, keemiakontserni BASF tehase rajamist Haminasse, Marli mahlatootmise minekut Eckes-Grani kätte ja Auramo ostmist Itaalia Bolzoni poolt.

Praegu tegeleb IFB 50 investeerimisprojektiga. Kokku tegutseb Soomes 2282 välisfirmat. Nende kogukäive on 685,5 miljardit Eesti krooni ja neis töötab 158 300 inimest.

Hetkel kuum