Ülo Toomsalu • 30. jaanuar 2002 kell 6:21

ETV lubab rahata jäämisel eurovisiooni ajal streikida

Eesti Televisiooni juhid ähvardavad, et teletöötajate ametiühing korraldab eurovisiooni lauluvõistluse ajal streigi, kui neile palgatõusuks raha ei leita, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kuna palgatõusu pole eelarves planeeritud, siis töötajate ametiliitudega kokkulepet ei saavutata,? kinnitavad Eesti Televisiooni (ETV) juhid streigivõimalust selle aasta eelarveprojektile lisatud seletuskirjas.

ETV juhatuse esimehe kohusetäitja Ilmar Raagi sõnul on ametiliitude streigiähvardus ebaeetiline ja selle tõttu kannataks kogu Eesti ja eriti ETV maine. ?Iseenesest streik eurovisiooni korraldamist otseselt ei segaks, sest seda tööd teeb teine grupp inimesi,? lisas Raag.

ETV töötajate ametiühingujuht Maarika Tuus kinnitas, et ametiühing ei ole sellist ähvardust esitanud. ?Oleme juhtinud juhtkonna tähelepanu sellele, et on skandaalne olukord, kus ETV-l, mis korraldab sel aastal eurovisiooni, ei ole töötajatega töörahu ehk meile on riikliku lepitaja poolt juba möödunud suvel antud õigus streikida,? ütles Tuus.

Tuus leiab, et telejuhid kasutavad ametühingut ära riigilt raha juurde küsimiseks.

Kultuuriministeeriumi kantsler Margus Allikmaa ei usu, et teletöötajad on nii vastutustundetud ja hakkavad maailma silme all oma õigusi nõudma. ?Samas on juhatuse kohus hinnata riske ? eriti veel nii olulisi ? ning neid kirjeldada, aga see on vaid pool tööst ning arutada tuleks ka alternatiivide üle,? rääkis Allikmaa.

Ringhäälingunõukogu liikme Ignar Fjuki sõnul on seletuskirja sattunud ähvarduse näol tegu ametist vabastatud ETV juhi Aare Urmi ülevõimendusega, et raha välja pressida. ?Kõiki varem valmis tehtud dokumente pole pärast Urmi lahkumist ümber tehtud,? ütles Fjuk.

Hetkel kuum