Kaja Koovit • 31. jaanuar 2002 kell 9:43

Alcatel jäi mullu teist korda ettevõtte ajaloos kahjumisse

Prantsuse telekommunikatsiooniseadmete tootja Alcatel teatas, et jäi eelmisel aastal teist korda ettevõtte ajaloos kahjumisse, tunnistades, et langusperiood tööstusharus jätkub ka esimeses kvartalis, kirjutab Reuters.

Alcatel jäi eelmisel aastal 4,96 miljardi euro (77,6 mld krooni) suurusesse kahjumisse, mis vastas küll ettevõtte poolt oktoobris antud kasumihoiatusele.

Maailma suuruselt viies telekommunikatsiooniseadmete tootja teatas, et neljandas kvartalis vähenes ettevõtte müük aasta varasemaga võrreldes 20% 6,77 miljardi euroni (105,9 mld krooni), mistõttu ettevõtte tegevuskahjum oli 368 miljonit eurot (5,8 mld krooni). Aasta varem teenis Alcatel samal ajal 832 mln euro (13 mld krooni) suuruse kasumi.

Neljanda kvartali müügitulemus oli parem kui analüütikud ootasid, kuid tegevuskahjum osutus nende prognoositust suuremaks.

Neljandas kvartalis sai Alcatel aktsia kohta 1,28 euro suuruse kahjumi, aasta varem oli ettevõte teeninud aktsia kohta 0,36 eurot kasumit.

Alcateli aktsia hind tõusis täna hommikul börsil 5,8% 18,2 euro (284,8 krooni) tasemele, sest ettevõtte võlakoorem on vähenenud ning samuti ootab ettevõte alates teisest kvartalist müügitulemuste paranemist.

Mullu 30 000 töötajat koondanud Alcatel teatas, et ootab esimeses kvartalis võrreldes neljanda kvartaliga 30% müügi vähenemist. Samas loodab ettevõte, et paranevad müüginäitajad lubavad aasta lõpetada kasumiga.

Hetkel kuum