31. jaanuar 2002 kell 8:06

Börsiülevaade: USA Keskpank aitab Euroopa börsidel eilset kukkumist unustada

Pärast eilset kiiret kukkumist võivad täna Euroopa turud veidi hinge tagasi tõmmata. Seda kõike tänu USA börside positiivsele reageeringule USA Keskpanga otsuse suhtes, mis jättis eile õhtul intressimäärad muutmata, näidates sellega, et ta usub majanduse peatsesse kosumisse.

Probleemid välisturgudel mõjusid eile Tallinna börsil eelkõige Eesti Telekomi <GR#EE.ETL> aktsiat, mis odavnes 2,2% ning sulgus 76,75 kroonil. Ülejäänud turg istus enam vähem ilusti vanadel hinnatasemetel.

Välisturgudel on hakanud investorid taas tundma suuremat muret ettevõtete käekäigu pärast. Negatiivset meeleolu on aidanud süvendada mitmed suured ja nimekad ettevõtted, mis otsivad kohtu kaudu kaitset oma pankroti vastu.

See on pannud investoreid rohkem mõtlema sellele, kas arvestada oma investeeringute tegemisel ilustatud raamatupidamisaruandeid, kus ettevõtete poolt püütakse varjata erakorralisi kulusid või pöörata rohkem tähelepanu kõikidele kuludele.

Hommikul kergesse langusse läinud Hansapanga <GR#EE.HP> aktsia jõudis päeva teisel poolel tugevneda ning lõpetas 192,25 kroonil ehk 0,3% miinuses. Alates aasta algusest korraliku välishuvi all olnud ning ligi viiendiku kallinenud aktsia oli eile päeva parim nii tehingute arvu kui ka käibe osas.

Investorite huvi on hakanud jahtuma ka möödunud nädalal oma majandustulemused avaldanud Norma <GR#EE.NORMA> vastu. Ohutusrihmade tootja aktsia langes alla miljon kroonise käibe najal 0,7% ja platseerus 59,90 kroonil.

Hetkel kuum