Katrin Rohtla • 31. jaanuar 2002 kell 13:40

Turunduskonverents: Teist aastat ületab Eestis tarbimine sissetulekuid

'Inimeste sissetulek on võrreldes eelmise aastaga kasvanud ühe protsendi võrra ja tarbimine samal ajal 6%,' sõnas EMORi projektijuht Kaidi Kandla. See tendents jätkub teist aastat ja see on võimalik kahel põhjusel:

1. inimesed julgevad kogutud sääste rohkem kulutada ning

2. julgetakse enam laenata.

Eesti tarbijate kulutuste struktuuri vaadates on nähtav tööstuskaupade aina kasvav osakaal (1992. aastal 37% ja 2001. aastal 42%). Toidukaupadele kulutatav summa on samas pidevalt vähenenud (1992. aastal 42% ja 2001. aastal 26%). 'See on positiivne areng,' sõnas Kandla, 'arenenud riikides on see näitaja 15% juures.'

Samas on pidevalt kasvanud kaks näitajat: kulutused eluasemele ja erinevad maksud. Kandla hinnangul siin kasv järgnevatel aastatel jätkub. Kulutuste struktuuris ei ole viimastel aastatel muutunud kulutuste osakaal alkoholile ja tubakale.

Hetkel kuum