Virkko Lepassalu • 6. veebruar 2002 kell 9:00

Uued omanikud taandusid Balti jaama turult

Balti jaama turu uued omanikud, kes väidetavalt dokumente võltsides selle möödunud aasta lõpus omandasid, lahkusid turukontorist eelmisel laupäeval, juhtumit menetleb politsei.

Turgu majandab edasi endine operaator Net Kinnisvara, kes tegutses seal kuni väljatõstmiseni selle aasta alguses. Net Kinnisvara juhataja Riho Nooki sõnul tegeleb Net Kinnisvara praegu intsidendi tõttu sündinud kahju kokkuarvamisega.

Seoses kahtlustava dokumentide võltsimisega turu omaniku muutusega seoses menetleb Tallinna Politseiprefektuur praegu kriminaalasja.

Net Kinnisvara rendib turgu selle omanikult OÜ Pasiphaelt, mis esindab perekond Osade ärihuve. Pasiphae juhid, tuntud advokaadid Tõnu Tuulas ja Jüri Leppik avastasid eelmise aasta lõpus, et nad on äriregistris firma juhatusest kustutatud. Nende seljataga oli offshore-firma, kes omas Pasiphaest 40%, müüdud Tartu ärimehele, end skandaalse endise poksija Meelis Lao tuttavaks nimetavale Urmas Kinkile. Viimane määras turule kohe uue operaatori.

Hetkel kuum