Ülar Lauk • 7. veebruar 2002 kell 11:34

Tapeti vene reklaamimagnaat

Teisipäeva hilisõhtul tapeti Moskva suurim välisreklaamiga tegeleva agentuuri Ator peadirektor Vladimir Kanevski. Tema kolleegid, kes varem kritiseerisid teda teravalt soovimatuse pärast loobuda seadusega keelatud alkoholireklaamist, on ?okeeritud, kirjutab Vedomosti.

Mõrv toimus umbes kell 10 õhtul Konju?kovski tänaval, Moskva loomaaia lähedal. Kanevski Mercedes peatus valgusfoori juures. Masina juurde astus tapja, avas ukse ja tulistas mitu korda ärimeest püstolist ning kadus.

Kurjategijat ei suutnud segada ei Atori direktori autos istunud kaks turvameest ega kaks ihukaitsjat, kes sõitsid tema järel teises autos.

Välisreklaami turg, kus suurimad käibed on loomulikult Moskvas, kasvas eelmisel aastal 67%. Atori osa oli tõusus märkimisväärne. Espar-Analitik andmetel oli Ator turuliider 26,7 mln dollarilise aastakäibega, mis on 3,7 mln rohkem kui lähimal konkurendil - Rupert Murdochi impeeriumi kuuluval News Outdoor Russia"l.

News Outdoori juht Maksim Tkat?ov avaldas toimunu üle ääretut pahameelt: 'Juhtus õudne asi. Mingid konfliktid reklaamtahvlite ümber ei maksa seda, et neid lahendataks inimelu hinnaga'.

Vene reklaamiagentuuride assotsiatsiooni RAPA president Vladimir Jevstafjev: 'See, et välisreklaami turg möödunud aastal nii tugevasti tõusis, oli paljuski Vladimir Semjonovit?i (Kanevski) teene. Ta lõi oma impeeriumi ja suutis oma printsiipe kaitsta'.

RAPA viskas eelmisel aastal Atori oma ridadest alkoholireklaami pärast välja. Peale Atori ei julge ükski teine firma sellega tegeleda, sest monopolidevastase poliitika ministeerium tõestas ka kohtus, et see on ebaseaduslik. Ator sai Espar-Analitik"u hinnanguil käibest vähemalt 6%.

Mõrva motiive otsitakse praegu Atori omanikestruktuurist - see on üsnagi läbipaistmatu.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2002/02/07-55-03.html>

Hetkel kuum