Sulev Oll • 8. veebruar 2002 kell 13:25

Keskkriminaalpolitsei esitas süüdistuse Hüvitusfondi endisele juhile

Keskkriminaalpolitsei (KKP) süüdistab Hüvitusfondi endist juhti Arle Mölderit korruptsioonis, tulude varjamises, ebaõigete andmete esitamises ja raamatupidamisnõuete rikkumises.

KKP tegi kindlaks, et 1997-1998. aastal kuritarvitas Hüvitusfondi endine juhatuse esimees Arle Mölder (1973) off-shore firmadega lepinguid sõlmides oma ametiseisundit, millega tekitas Hüvitusfondile olulise kahju.

Uurimine selgitas, et Mölder tegi korduvalt eraõiguslikule isikule põhjendamatuid soodustusi ja sai selle eest korruptiivset tulu. Samuti moonutas ja varjas Mölder raamatupidamisarvestusi ja aruandeid ning esitas audiitoritele ja Hüvitusfondi nõukogule teadvalt ebaõigeid andmeid fondi majanduslike tulemuste kohta.

Maksuametile jättis Mölder 1997-1998. aastal tulude varjamise eesmärgil esitamata füüsilise isiku tuludeklaratsioonid.

Hetkel kuum