8. veebruar 2002 kell 8:29

Volvo sai möödunud aastal 1,9 mld SEKi kahjumit

Rootsi veokite ja autode tootja AB Volvo maksude-eelne kahjum oli möödunud aastal 1,87 mld Rootsi krooni (3,2 mld krooni). Veel aasta varem teenis ettevõtte 6,25 mld Rootsi krooni suuruse kasumi, kirjutab uudisteagentuur Dow Jones.

Neljandas kvartalis ulatus Volvo kahjum 419 mln Rootsi kroonini.

Autotootja tulemused olid möödunud aasta ebarahuldavad ja neljanda kvartali tulemused näitasid, et negatiivsed trendid majanduses jätkuvad, teatas Volvo oma aruandes.

Volvo müük kasvas vaatamata kahanenud nõudlusele aga 120,4 mld Rootsi kroonilt 180,6 mld Rootsi kroonini (307 mld krooni), kuna ta konsolideerus möödunud aastal Renault VI ja Mack ja võttis enda alla Renault.

Sel aasta peaks Euroopa veokituru seisund halvenema, kuid kogu turu lõikes peaks tulema suhteliselt soodus aasta, arvab Volvo.

Kokku müüs Volvo möödunud aastal 155 311 veokit, mis on 17% vähem kui aasta varem. Regiooniti läks kõige halvemini Põhja-Ameerikas, kus müük langes 40,2% ning kõige paremini Lõuna-Ameerikas, kus mahud kasvasid 13,4%.

Volvo aktsia sulgus eile Stockholmis 161 Rootsi kroonil.

Hetkel kuum