11. veebruar 2002 kell 11:22

Argentiinlased kardavad hüperinflatsiooni

Ridamisi majanduslikke vapustusi üle elanud Argentina valmistub täna uueks tuleprooviks - riik avab uuesti valuutaturud, kus peeso kurss ei ole enam seotud USA dollariga, vaid kujuneb vabalt. Samuti kaovad piirangud, millega takistati sularaha väljavõttu pangakontodelt, vahendab CNN.

Ehkki valitsus lubab teha kõik, et vältida peeso järsku langust, kardavad argentiinlased hüperinflatsiooni ning tööpuuduse kasvu. Analüütikud ennustavad, et valitsuse keskpanga ning selle rahapoliitika vastu igasuguse usalduse kaotanud argentiinlased teevad kõik, et oma raha mistahes hinna eest USA dollarisse vahetada.

Juba praegu on peeso jaanuariga võrreldes kaotanud poole oma väärtusest ning tööpuudus riigis on ületanud 20%.

Hetkel kuum