Inno Tähismaa • 11. veebruar 2002 kell 11:50

Hüvitusfondi eksjuht Arle Mölder ei taha midagi rääkida

Endine Hüvitusfondi juht Arle Mölder, keda politsei süüdistab korruptsioonis, tulude varjamises, ebaõigete andmete esitamises ja raamatupidamisnõuete rikkumises, ütles, et ei kommenteeri mitte midagi.

?Ma räägin siis, kui aeg küps,? ütles Mölder. Ta ei nõustunud ütlema ka seda, mida ta praegu teeb ja kas ta jätkab õpinguid Londoni Ülikooli juures.

Mölder on tänaseni Eesti Kõrgema Kommertskooli (EBS) õppejõudude nimekirjas, kuigi loenguid ta ei anna.

Mölder tegeleb Tallinnas kinnisvaraäriga. Ta on juhatuse liige Metro Aktivate OÜs, mis on Tallinnas Harju t 6 asuva Tallinna Ärikeskuse omanikfirma AS Genex Invest tuumikaktsionär. Teine suurem aktsionär Genexis on EBSiga seotud OÜ EBS Grupp. Mölder on ka Genexi juhatuse liige. Lisaks sellele rendib Mölder Tallinna vanalinnas kahte maja, mis tal on õigus pärast renoveerimistööde lõppu välja osta.

Politsei tegi kindlaks, et 1997-1998. aastal kuritarvitas Arle Mölder offshore firmadega lepinguid sõlmides oma ametiseisundit, millega tekitas Hüvitusfondile olulise kahju. Uurimine selgitas, et Mölder tegi korduvalt eraõiguslikule isikule põhjendamatuid soodustusi ja sai selle eest korruptiivset tulu. Samuti moonutas ja varjas Mölder raamatupidamisarvestusi ja aruandeid ning esitas audiitoritele ja Hüvitusfondi nõukogule teadvalt ebaõigeid andmeid fondi majanduslike tulemuste kohta. Maksuametile jättis Mölder 1997-1998. aastal tulude varjamise eesmärgil esitamata füüsilise isiku tuludeklaratsioonid.

Hetkel kuum