Ülo Toomsalu • 14. veebruar 2002 kell 6:28

Kallas sulgeb Valitsuse Teataja

Novembris ilmumist alustanud Valitsuse Teatajat trükitakse veel vaid kaks numbrit, sest Siim Kallase juhitud Reformi- ja Keskerakonna valitsus ei pea oma häälekandjat otstarbekaks ja sulgeb selle, kirjutab Eesti Päevaleht.

Valitsuse pressibüroo juhi Daniel Vaariku sõnul eelnes lõpetamisotsusele projekti põhjalik analüüs. ?Eksperiment Valitsuse Teatajaga ei andnud kahjuks soovitud tulemusi ? selle väljaande levik jäi väikeseks. Ka andis ta väga vähe juurde informatsioonile, mis levib ajakirjanduse ning Riigi Teataja vahendusel valitsuse tegevusest niigi,? selgitas Vaarik.

Sel teemal peeti nõu ka projekti algatanud eelmise valitsuse pressibürooga, kes leidis samuti, et algseid eesmärke selline väljaanne ei täida, lisas Vaarik.

Valitsuse Teataja üllitamise asemel on tema väitel mõttekam parandada valitsusest leviva informatsiooni kvaliteeti üldiselt ja suurendada valitsuse otsuste läbipaistvust. ?Siinkohal mingeid salanippe ei ole võimalik leida. Tuleb lihtsalt edastada kvaliteetset informatsiooni iga päev, 365 päeva aastas,? kinnitas Vaarik.

Ta tõi välja selle, et rahvaraamatukogude internetiseerimine muudab mõttetuks valitsusinformatsiooni saatmise sinna paberkandjal.

Kui projekt eelmisel suvel käivitati, põhjendati infobülletääni vajadust just sellega, et kõigil inimestel ei ole ligipääsu internetti. ?Informatsioon, mida valitsus plaanib Valitsuse Teataja näol üllitama hakata, on paljuski seesama, mis internetis juba olemas,? on väitnud eelmise valitsuse pressiesindaja Priit Põiklik.

Hetkel kuum