Virkko Lepassalu • 14. veebruar 2002 kell 7:36

Mõnes Helsingi bussifirmas pooled juhid eestlased

Ajaleht Sakala kirjutas, et mõnes Soome bussifirmas, näiteks Concordias on pooled juhid Eestist, kes teenivad paarkümmend tuhat krooni kuus.

13 aastat Helsingis bussirooli keeranud Peeter Orav ja oktoobri algusest Helsingis tööd alustanud Gunnar Sinimeri rääkisid, et peamine nõue töölesaamisel on soome keele oskus, kuid mõni on ka ilma selleta koha leidnud. Prantslastele kuuluvas 300 juhiga bussifirmas Connex OY leiba teenivad mehed rääkisid, et saavad keskmiselt 1500 eurot ehk 23 400 krooni kuus. Koos ületundidega saab mees palka 28 000 krooni. Oma viimasel töökohal Eestis Taistos teenis Sinimeri 2500 krooni kuus.

Juhtidele ei meeldi samas, et kui varem oli igal oma buss, siis nüüd tuleb seda kolleegidega jagada. 'Aafriklased, kes libedaga sõitmist pole uneski näinud, lõhuvad bussid ära ja meie peame siis nendega sõitma,' kurtis Sinimeri.

Hetkel kuum