Ülo Toomsalu • 18. veebruar 2002 kell 6:02

Korteriskandaali peaosaline kontrollib Tallinna tehinguid

Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioon pani Tallinna volikogu revisjonikomisjoni aseesimeheks ja linnavaratehingute kontrollijaks korteriskandaalidega tuntuks saanud Elmar Sepa, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hiljuti Keskerakonda astunud Sepa ülesandeks on jälgida linnavaraga tehtavate tehingute seaduslikkust ning linnavara otstarbekat kasutamist.

Komisjoni esimeheks jäi ajakirjanikuna töötades korruptsiooni vastu võidelnud Jaana Padrik opositsioonilisest Isamaaliidust, kuid tema kohalpüsimise tingimus oli korruptsioonikahtlasi tehinguid teinud Sepa aktsepteerimine.

?Ma tõden, et sellise taustaga inimese nimetamine revisjonikomisjoni aseesimeheks on sügavalt küsitav,? ütles Padrik. ?Sepa nimetamine jääb Keskerakonna südametunnistusele, kes ta sellele kohale välja pakkus.?

Padriku sõnul üritas ta Sepa komisjoni aseesimeheks saamist enne volikogus kinnitamist kahtluse alla seada ?Ma rääkisin ta Keskerakonna nimel esitanud Toivo Tootseni ja Jaak Vihmandiga, kes minu märkuse peale ainult õlgu kehitasid ja leidsid, et probleemi pole.?

Sepp nimetati revisjonikomisjoni aseesimeheks 7. veebruaril volikogu istungil. Sepa tegevust Kesklinna vanemana aastatel 1998-1999 uurib siiani keskkriminaalpolitsei. ?Neid korteritehinguid aina uuritakse ja uuritakse, kuid midagi sellist, milles saaks Seppa süüdistada, pole sealt välja tulnud,? ütles keskfraktsiooni juht Toivo Tootsen.

Nõukogude ajal miilitsauurija erihariduse saanud Sepa sõnul ei näe ta sellele ametikohale astumises probleemi, kuna ta ei tunne endal seoses korteriskandaalidega süüd olevat. ?Lõppude lõpuks elame õigusriigis,? ütles Sepp.

13liikmelise revisjonikomisjoni liikmeteks on saanud teiste hulgas ka ärimees Vitali Haitovi tapmise organiseerimises kahtlustatav Gennadi Ever ja ühistranspordi liinikonkursil SL Bussiliine soosinud ning skandaalidega abilinnapea ametist lahkunud Priit Vilba.

Hetkel kuum